Opinion

Çfarë po i trazon shqiptarët?!

Kriza në Maqedoni   Kohët e fundit pas nje furie të retorikave nacionaliste pa fre dhe arsye, nisën dhe incidentet dhe pasiguria politike në trevat ...

Read More »

O maqedonas, nga ju vjen rreziku, nga shkrimet qirilike serbo-bullgare, apo nga alfabeti latin i shqiptarëve

O maqedonas, o ju që na konsideroni nj?soj si nacionalitetet tjera pakicë në shtetin me emrin e popullit tuaj, Maqedoni, që na urreni pa kufij, ...

Read More »

Nevoja për debat të hapur dhe konstruktiv në nivel kombëtar

(Ide për inicim të debatit në lidhje me çështjen e pazgjidhur shqiptare) Duke marrë parasysh se, për çështjet madhore të kombit nuk duhet të lejohet ...

Read More »

Reforma në drejtësi, “Kleçka e fundit” e Shqipërisë Perëndimore

Që prej një çerekshekulli, politikanët dhe diplomatët amerikanë kanë shtyrë, kanë marrë me të mirë dhe herë pas here kanë korruptuar me grante e forma ...

Read More »

8 Marsi

A jemi populli me i çuditshem ne bote? Kjo eshte nje pyetje qe me shqeteson tash e sa kohë. Nuk kemi para por sna kalon ...

Read More »

Ish ushtaraku i UÇK-së flet për takimet e Rugovës me Adem Jasharin e tradhtinë që iu bë komandantit

Ekskluzive: Intervistë me ish ushtarakun Saim Tahiraj “Ky është vetëm fillimi,sa më shumë që e vërteta të dali në shesh këta do i shtojnë akuzat ...

Read More »

Si mund të shpëtohen turqit prej Erdoganit?

Organizatat për të drejtat e njeriut duhet të mbajnë gjallë thirrjet publike për individët dhe grupet e shtypura. Ju mund t’i ndiqni disa prej këtyre ...

Read More »

Shkruan Berat Buzhala: Pse do ta votoja demarkacionin?

Shkruan Berat Buzhala: Pse do ta votoja demarkacionin? Unë nuk jam gjeodet, as nuk jam demograf. Pothuajse asgjë nuk jam. Mirëpo në ngjarje të tilla ...

Read More »

Shqiptarët e (pa)barabartë ?!

Shteti i IRJMsë (Ish Republika Jugosllave e Maqedonisë) ndodhet në udhëkryqin më të rëndësishëm në historinë e ekzistencës së vet. Situata e krijuar së fundmi ...

Read More »

Kur nuk do të ekzistojë më Maqedonia?

Nuk ka dhe nuk ka për të pasur një Qeveri maqedonase pa shqiptarët sepse vetëm atëherë, pra vetëm nëse partitë maqedonase do tentojnë t’i nxjerrin ...

Read More »