Opinion

Tronditëse – Sinadinovski: Jemi dy milionë shqiptarë ortodoks jashtë Shqipërisë dhe Kosovës, mbi 75 mijë në Maqedoni

Branisllav Sinadinovski Drama shumë shekullore e shqiptarëve ortodoks të Rekës së Maqedonisë shpaloset nëpërmjet rrëfimit ekskluziv të Branisllav Sinadinovskit. Ligjëruesi universitar me prejardhje nga Beliçica ...

Read More »

Reçica: “Dialogu është pezulluar për shkak të veprimeve destruktive të Serbisë”

Elmi Reçica Intervistë me Elmi Reçica, kryetar i Komisionit Parlamentar për Politikë të Jashtme. Reçica flet për ndërprerjen e dialogut, pasojat e këtij vendimi, demarkcacionin… ...

Read More »

Serbia gjatë pushtimit ishte edhe hajdute e dokumenteve dhe shkaktare e krimit

Dedë Preqi Sipas reagimeve të Serbisë, që ajo i bënë sot, i ka 58%, të tokës së Kosovës, të pronës shoqërore, private  dhe Kishës Ortodokse ...

Read More »

Rusia prioritet Ballkanin apo ish Republikat e saj?

Pirro Prifti Një përplasje e madhe interesash në Ballkan kanë dalë në shesh këto kohët e fundit dhe kjo po ndikon në një farë mënyre ...

Read More »

Kollovari Muki menjëherë t’iu kërkojë falje Mesila Dodës, Shpëtim Idrizit dhe çamëve në veçanti !!!

Shkruan: Baki Sulejmani Domazeti , respktivisht Kollovari ose ma mirë me thënë “takozvani” drugar Muki i LSDM-së,  tirret që përnjëherë ti kërkojë falje znj. së nderuar ...

Read More »

Mesazhi i Tanja Fajon për Kosovën: Jo veprime unilaterale

Tanja Fajon: Kosova nuk duhet të ndërmarrë veprime unilaterale Palët duhet të kthehen tek dialogu dhe Kosova nuk mund të bëjë veprime unilaterale lidhur me ...

Read More »

Nebulozat e një akademiku

(Përkitazi me deklaratat e Mitko Manxhukov lidhur me platformën e  partive shqiptare e cila, kinse, po e rrezikon Maqedoninë nga Shqiptarët dhe Islami) Shkruan Muzemil ...

Read More »

Ftohje e marrëdhënieve Gjermani – Turqi

Sherif Ramabaja Gjermania është nder shtetet e rralla në Evrope që kishte konsiderata për Turqinë dhe përpiqej në mënyrë të kujdesshme për afrimin e saj ...

Read More »

Baki Sulejmani: Kaloi koha e maskarenjëve, sot është koha e Iliridës!!!

Konglomerati artificial i bërë copa-copa me e emrin e saj FYROM , ku më së shumti jetojnë popuj të tjerë sesa të të ashtuquajtur sllavo-maqedon ...

Read More »

Përse e largoi Rama, Tahirin?

Saimir Tahiri nuk është më Ministër i Brendshëm. Ose pritet të mos jetë në ditët në vijim. Njeriu që drejtoi Ministrinë më të rëndësishme të ...

Read More »