Opinion

Fryma antishqiptare në tempullin e demokracisë në Shkup

Ajo çfarë ndodhi në Parlamentin e Maqedonisë të enjten e kaluar ishte vërtetë dramatike, shumë rrëngjethëse, frikëse, shqetësuese, e trishtë,   e papranueshme dhe aspak e ...

Read More »

Kuvendi i përgjakur i Maqedonisë

Mbrëmë si shumë herë deri mbrëmë pamë skena kontrasti në kryeqytetet tona. Në Prishtinë festë dhe gazmend për kthimin e z. Ramush Haradinaj nga Franca. ...

Read More »

Pandeli Majko, vëlla i vërtetë në kohë të vështira për Kosovën

Sali Kabashi Ndonëse shqiptarët harrojnë, e vërteta historike nuk lejon të harrohen gjërat Kosova dhe kosovarët të vetmen shpresë që kishte në vitet e Luftës ...

Read More »

Përçarja që bën SHIK-u në Kosovë

Shërbimi sekret i Shqipërise (Sigurimi i Shtetit), (SHIK), sot SHISH ka marrë shumë jetë shqiptarësh të Kosovës. Dhe nuk u ngop kurrë. Nuk u pendua ...

Read More »

Kur do të bëhet Shqipëria?

Kanë kaluar më shumë se 25 vjet nga shembja e komunizmit në Evropë.  Kisha menduar dhe besoja se shqiptari më në fund — i lirë ...

Read More »

Rama ik, tashmë jeni një kufomë politike

Drama politike e Edi Ramës tashmë ka hyrë në aktin e fundit të saj. Me antimitingun e organizuar në ditën e 55 të Protestës së ...

Read More »

Opozita e “rënë” e Kosovës dhe Haradinajt që persekutohen pandërprerë, qe 18 vite në Kosovën e pasluftës

Është, me të vërtet për të ardhur keq – me atë se çfarë sot po ndodh në Kosovë. Është, e treta herë që shtyhet një ...

Read More »

Në Shqipëri 155 serbë konsiderohen pakicë kombëtare(!)

Në Shqipëri pas regjistrimit të popullsisë,sipas të dhënave jetojnë edhe ,,pakicat tjera kombëtare,,grekë,malazezë,boshnjakë dhe serbë.Për të sendërtuar në jetë kriteret demokratike të Këshillit të Evropës(për ...

Read More »

Dialog po, por si bisedime në mes të barabartëve!

Fjala dialog në fjalorin e gjuhës se sotme shqipe shpjegohet si “bashkëbisedim; rrahje e një çështje nga dy e më shumë veta”. Bashkëbisedimi ka kuptim ...

Read More »

Përse deputetët e PDK-së, nuk e duan Isa Mustafën Kryeministër?

ë prag fushate, shenjëstrohet LDK-jaGashi i kundërpërgjigjet Beqajt “Edhe punët e mëdha, por edhe problemet e mëdha që tani i ka Kosova, LDK-ja, ka mbetur ...

Read More »